Tutustu hevoslajeihin vauhdikkaiden näytösten siivittämänä

Helsinki Horse Fairista löydät laajasti eri hevoslajit näytösluontoisesti esiteltynä.

  • Miltä mahtaa näyttää karjanajo hevosilla?
  • Kumpaan suuntaan laukkaa vikellyshevonen ympyrällä?
  • Mitä tehdään valjakkoajon tarkkuusosakokeessa?
  • Mitä varusteita käyttää ravihevonen kilpaillessa?

Näihin ja moniin muihin lajikohtaisiin kysymyksiin löydät vastauksen hevosareenan lajiesittelyistä.

 

 

 

 

Vikellys

Vikellys eli voimistelu hevosen selässä on taitoa, tasapainoa ja rautaista keskitymmiskykyä vaativa urheilumuoto sekä kilpailulaji, joka rantautui suomeen 1980-luvulla. Vikellyksen perinteet sen sijaan vievät aina antiikin aikaisiin sirkuksiin, jossa hevosen lisäksi vikellystä on kokeiltu myös härillä. Yhteistyöhalukkaampi hevonen kuitenkin valikoitui mukavammaksi harrastekaveriksi ja hevonen onkin jatkanut ihmisen vikellyskumppanina aina näihin päiviin saakka.

Helsinki Horse Fairissa Vikellysesityksiä on jokaisena messupäivänä. Huomioithan, että esitys kestää vain 15 minuuttia, joten paikalle kannattaa tulla jo heti esityksen alkuun.

Hevosareenalla: pe klo 12.30, la klo 10.55 ja su klo 10.20

Valjakko

Perjantaina 2.3. klo 16.20-16.50

Ben Simonsénin open training

Savijärven Kartanon Ben Simonsén tutustuttaa katsojat valjakkoajon koulu- ja tarkkuusosakokeisiin, ajamisen saloihin ja valjakkohevosen treenaamiseen.

Katso valjakkokisat ja aikataulut

Kiinnostuitko valjakkoajosta?

Tutustu myös kummiponiimme, joka on  valjakkoajon taituri.  Sami eli S.W. Summer’s Dream Prince on ollut jo useamman vuoden Helsikin Horse Fair -tapahtuman kummiponi.

Lue lisää

Irish Fairytales

Irish cob eli irlannincob on irlantilainen risteytysrotu, joka on tunnettu näyttävistä tupsujaloistaan sekä runsaasta harjasta. Helsinki Horse Fairissa ihanat tupsujalkaiset irlannincobit esittävät hienon katrillin musiikin tahdissa.

Hevosareenalla: la klo 14.30 ja su klo 13.50

Ranch Horsmanship – Karjanajo

 

Karjan kanssa työskentely on ratsastajalle mitä parhaimpia työkaluja, joilla kehittää hevostaan sekä itseään ratsastajana. Lännenratsastuksessa käytettävät liikkeet juontavat juurensa karjatyöskentelyyn. Karjatyö motivoi hevosta, kehittää sen koordinaatiokykyä ja tasapainoa, tuo liikkeisiin energiaa, sekä parantaa ratsastajan istuntaa ja tasapainoa.

Tämän lisäksi karjatyö on valtavan hauskaa ja inspiroivaa, tuo uusia kehittymismahdollisuuksia ja parantaa hevosen ja ratsastajan välistä yhteistyötä!

Hevosareenalla: Pe klo 18.30, la klo 11.40 ja su klo 12.00

ranchhormaship.fi

Kouluratsastuksen portaat

Kouluratsastuksen portaat on esitys, jossa maajoukkueratsukot esittävät helppo A luokasta Prix st Georgeen asti miten kouluhevonen muuttuu koulutuksen edetessä. Maajoukkuevalmentaja Marko Björs kertoo mitä ratsukot kulloinkin tekevät ja kansainvälinen koulutuomari Irmeli Summanen kommentoi tuomarin ominaisuudessa.

Hevosareenalla pe klo 17.30 ja la 12.40

Rotukavalkaadit

Hevosareenan kavalkadeissa esiintyy 10-12 hevosrotua päivittäin. Mukana mm. Suomenhevosia, lämminversiä, islanninhevosia,  friisiläisiä, knapstruppeja, arabeja ja useita ponirotuja. Huomioithan, että rotuvalikoima saattaa olla eri messupäivinä hieman erilainen mukana olevien hevosten muista esiintymisaikatauluista riippuen.

Rotukavalkaadit areenalla pe klo 12.45, la klo 11.10 ja su klo 11.35

Friisiläinen

Irlannin cob

Arabi

Bonus

Helsinki Horse Fairissa tapaat myös hauskat Alpakat, jotka osaavat kulkea riimuissa ja taitavat jopa agilityn.

Lue lisää